keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Korvapuustit n.70kpl

Näistä tulee mieleen lapsuudessa syödyt rasvaiset ja hyvin kaneliset mummojen leipomat korvapuustit jotka olivat tuoreina sitä lempiherkkua kylmän maitolasin saattelemana. En ole aikonut vähentää rasvan ja kanelin määrää nytkään ;)



Tässä siis ohje litran maitoon tehtynä:

Ainekset:
 Litra     Maitoa
    2       Muna
   4dl     Sokeria
  2rkl     Kardemummaa
   2tl      Suolaa
    2       Tuorehiiva
25-30dl Vehnäjauhoja (en muista tarkkaa määrää jotain tuonnepäin)
  300g    Voita

Täyte:
  200g    Voita
   2dl      Sokeria
   2dl      Kanelia

Ohje:
-Kuumenna maito reilusti käden lämpöiseksi ja murenna hiivapalat maitoon.
 

-Lisää maitoon munat, sokeri, kardemumma ja suola

-

 -Lisää jauhoja vähitellen. Taikinan teon loppuvaiheessa lisää huoneenlämpöinen voi. (tykkään että voi on pehmoista ja siksi käytän voita mikrossas n.20sekuntia)
-Sekoita taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi, anna taikinan kohota liinan alla n.30min



Taikina ennen kohotusta..

..ja jälkeen kohotuksen..
-Jaa taikina neljään osaan, kauli/painele taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
-Levitä päälle puolet sokerista ja voista. Ripottele pinnalle kanelia.
-Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä se pöytää vasten.



-Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinoittain paloja, nosta palat pystyyn niin, että kapeampi puoli tulee ylöspäin.
-Paina sormilla pullan päältä taikina pohjaan asti ja nosta pellille. Anna kohota liinan alla ja voitele sen jälkeen munalla + koristele raesokerilla.

-Paista pullat 225 asteessa n.10-15 minuuttia uunin keskitasolla. (kiertoilmauunissa 200 asteessa hieman kauemmin.)

NAUTI

70 pullaa on varmasti monelle liian paljon jolloin voit puolittaa ainekset ja saat n.35 korvapuustin taikinan. (:

<3:llä Janette

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti