Tässäpä tämä kauan odotettu kinderpiirakan ohje! (kuvassa alemmat) Tämä piirakka on kolmi osainen eli ei mitenkään nopeimmasta päästä tehdä, mutta silti yksi parhaista piirakoista mitä olen maistanut!
AINEKSET
Pohja:
6dl Sokeria
5dl Vehnäjauhoja
2tl Vaniljasokeria
4tl Leivinjauhetta
6rkl Kaakaota (käytin fazerin leivontakaakaota)
3dl Kuumaa vettä
300g Sulaa margariinia
4 Kananmunaa
Voikreemi:
150g Voita
5dl Tomusokeria
4tl Vaniljasokeria
2 Keltuaista
Kuorrutus:
200g Fazerin sinistä suklaata
-Usein lisään suklaata vielä (:
-Koristeluun voit käyttää esimerkiksi valkosuklaata
OHJE
Huom. Laita uuni jo tässä kohtaa kuumenemaan 175-asteeseen
Pohja:
Sulata margariini
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään
Yhdistä kuivat aineet, kananmunat, sula margariini ja kuuma vesi tehosekoittimeen. (kuumenna vesi vedenkeittimellä)
Sekoita ja levitä pellille.
-Tässä kohtaa voit miettiä, että miksi taikina on niin löysää, mutta se kuuluu asiaan! Jos kuitenkin taikina on TODELLA löysää lisää siihen jauhoja.
Paista 175 asteisessa uunissa n.30 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä kirjaimellisesti kunnolla ennen voikreemin levittämistä.
Voikreemi:
Yhdistä voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja keltuaiset kulhossa ja sekoita sähkövatkaimella tahnamaiseksi.
(huoneenlämpöinen voi helpottaa vatkausta)
Levitä pohjan päälle. Levityksessä apuna käytin kakkulapiota.
Huom! Laita piirakka tässä kohtaa jääkaappiin.
Kuorrutus:
Sulata suklaa vesihauteessa...
...ja levitä voikreemin päälle
Paloittele piirakat ennen suklaan jähmettymistä.
En koristellut piirakoita tälläkertaa, mutta esim. valkosuklaaraidat voisivat olla kivoja!
Mukavia hetkiä piirakan teon ja maistelun parissa!
<3:llä Janette
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti