keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Omar-piirakka


Niin makea, toffeinen ja pehmeä piirakka kun vain voi olla! Tavallaan vaalea ja toffeinen versio mokkapaloista. Itse tykkään kovasti joten kokeilkaas tekin. (:

Ainekset pohjaan:
   6     Munaa
  4dl   Sokeria
  7dl   Vehnäjauhoja
  3tl    Vanilliinisokeria
  4tl     Leivinjauhetta
  2dl    Maitoa
 220g  Sulaa margariinia

Kuorrute:
  250g Omar-karkkeja
   2dl   Kermaa
  Paketti tomusokeria

Koristeluun:
-Esimerkiksi omarkarkkeja paloiteltuina

Pohjan ohje:
-Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi

-Sekoita keskenään kuivat aineet ja sulata margariini
-Lisää kuivat aineet, margariini ja maito vähitelleen muna-sokeriseokseen

 -Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
-Paista 200-asteessa n.20 min ja anna jäähtyä kunnolla!

Kuorrutuksen ohje:
-Sulata kattilassa Omar-karkit kerman kanssa

-Vatkaa joukkoon paketti tomusokeria


-Levitä kuorrute jäähdytetyn pohjan päälle. Kuorrute leviää todella helposti reunoille liikaa joten siirrä piirakka mahdollisimman nopeasti jääkaappiin levittämisen jälkeen.

Koristelu:
-Pilko karkit ja asettele ne haluamallasi tavalla piirakan päälle. 

 Kauniin koristelun saa myös asettelemalla karkkipalaset yksittäisten piirakkapalojen keskelle (:

<3:llä Janette

4 kommenttia: