tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mutakakku

Mutakakut ovat ihania! Olen useita erilaisia maistanut ja todennut, että kunnon tuhdit ja suklaiset kakut ovat sieltä parhaasta päästä. Paistaminen on hyvin tärkeää täydellisen mutakakun onnistumisessa. Mutakakun ideana on se, että kakun keskusta saa jäädä jopa hieman raa'aksi ja itse tykkään tarjoilla tämän lämpöisenä jäätelön kera!


Ainekset:
   4         Kananmunaa
   2dl      Sokeria
   2½dl   Vehnäjauhoja
   2tl       Leivinjauhetta
   200g   Margariinia
   Levy tummaa suklaata (200g) 
-Itse käytän suklaana Fazerin 47% joka löytyy karkkihyllystä (: Muukin tumma suklaa käy!

Ohje:
-Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään
-Sulata rasva kattilassa ja lisää sekaan suklaa palat. TAI sulata suklaa erikseen vesihauteessa. (näin itse teen)
-Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
-Lisää vuorotellen rasvaa, sulaa suklaata ja jauhoseosta munasokerivaahtoon sekoittaen koko ajan
- Kaada taikina korppujauholla jauhotettuun irtopohjavuokaan.







Paisto:
200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Itse pidän kakkua n.15 minuuttia, sillä tykkään jättää keskustan kunnolla pehmoiseksi!

Paiston jälkeen anna kakun hieman jäähtyä ja poista sitten vuoan reunukset varovasti!

Jos jäätelöä ei ole varastossa voit koristella kakun tomusokerilla hunnuttaen sihdin läpi! Onnistumisen iloa ja maukkaita kakkuhetkiä sinulle!

<3:llä Janette

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti