
Tummien suklaiden kaakaopitoisuus on 45-100%. Terveelliseksikin todistettu tumma suklaa valmistetaan kaakaomassasta, kaakaovoista ja sokerista, joka poistaa kaakaomassan kitkeryyttä
Maitosuklaa:
Suomalaisten rakastama suklaa, johon on lisätty maitoa, maito jauhetta ja kondensoitua maitoa. Sokeria on yleensä enemmän kuin tummassa suklaassa. Kaakaomassan osuus on 25-40%.
Tumma maitosuklaa:
Tumma suklaa, jonka valmistukseen on käytetty myös maitoa tai maitojauhetta. Kaakaon määrä voi olla yhtä suuri kuin tummassa suklaassa, esimerkiksi 70%.
Valkoinen suklaa:
Kaakaovoista, sokerista ja maitojauheesta valmistettava valkoinen suklaa ei todellisuudessa ole suklaata, koska se ei sisällä lainkaan kaakaomassaa. Se valmistetaan kaakaovoista, sokerista ja maitojauheesta ja maustetaan usein vaniljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti