lauantai 29. maaliskuuta 2014

Lihapullat

Nää on yksinkertasesti parhaimpia lihapullia mitä tiedän. Ei mitään ihmeellistä mut toimii! Tein lihapullat 2x400g nauta-sika jauhelihasta ja yhteensä pullia tuli n. 70

Ainekset:

700-800g     Jauhelihaa
-Eli voit ostaa joko 700g jauhelihan tai 2x400g suosittelisin nauta-sika jauhelihaa ettei pullista tule liian kuivia.
 1purkki        Kermaviiliä
 1pussi          Sipulikeitto
   ½-1dl         Korppujauhoja
   Vähän        Suolaa
      2             Kananmunaa

Ohje:
-Sekoita keskenään kermaviili, sipulikeittopussi, korppujauhot ja suola.
-Anna turvota hetken.

 Suolana käytin ruususuolaa


-Lisää turvonneeseen seokseen jauhelihat ja kananmunat.
-Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.


 


-Sitten vaan pyöritellään taikinasta leivinpaperille sopivan kokoisia lihapullia.
-Kostuta käsiä välillä vedessä, ettei taikina jäisi kovasti kiinni käsiin. Helpottaa huomattavasti ja siksi itsellänikin oli tuo vesimuki lähettyvillä.


-Ja ei muutakun uuniin elikkä paistetaan 225-asteesas n.15 min.
-Älkää unohtako kääntää pullia välissä! Saa kivan ruskean pinnan molemmat puolet kun kääntää välissä.


<3:llä Janette

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti