Ainekset:
700-800g Jauhelihaa
-Eli voit ostaa joko 700g jauhelihan tai 2x400g suosittelisin nauta-sika jauhelihaa ettei pullista tule liian kuivia.
1purkki Kermaviiliä
1pussi Sipulikeitto
½-1dl Korppujauhoja
Vähän Suolaa
2 Kananmunaa
Ohje:
-Sekoita keskenään kermaviili, sipulikeittopussi, korppujauhot ja suola.
-Anna turvota hetken.
Suolana käytin ruususuolaa
-Lisää turvonneeseen seokseen jauhelihat ja kananmunat.
-Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
-Sitten vaan pyöritellään taikinasta leivinpaperille sopivan kokoisia lihapullia.
-Kostuta käsiä välillä vedessä, ettei taikina jäisi kovasti kiinni käsiin. Helpottaa huomattavasti ja siksi itsellänikin oli tuo vesimuki lähettyvillä.
-Ja ei muutakun uuniin elikkä paistetaan 225-asteesas n.15 min.
-Älkää unohtako kääntää pullia välissä! Saa kivan ruskean pinnan molemmat puolet kun kääntää välissä.
<3:llä Janette
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti